Het verschil tussen rente en netto rendement

Toekomstige leningaanvraag: Kunskapsskolan Nederland

Kunskapsskolan Nederland B.V., opgericht begin 2015, is een snelgroeiende onderneming die scholen helpt gepersonaliseerd onderwijs mogelijk te maken voor leerlingen in het Nederlandse onderwijs.

Kunskapsskolan vindt dat elk mens uniek is, met eigen persoonlijke dromen en unieke kwaliteiten om die dromen te verwezenlijken. Gemotiveerd om zelf iets van het leven te maken, met de behoefte om daarin gezien en gehoord te worden.

In een kleine drie jaar tijd heeft de onderneming een samenwerking met meer dan 50 scholen in het voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs en het primaire onderwijs tot stand gebracht. Men ervaart dat de vraag naar deze vorm van onderwijs blijft groeien.

De financiering wordt aangewend voor onder meer de ontwikkeling van de learning portal, de techniek en curriculumstructuur.

Deze case gaat aanstaande woensdag live op ons platform, maar is momenteel al in te zien op onze website. Alle investeringskansen die wij aanbieden, zijn minimaal 48 uur vóór livegang te bekijken op onze homepage. Scroll hiervoor helemaal naar onderen naar ‘Toekomstige investeringskansen’.

€ 550.000,-  |  9% rente  |  5 jaar looptijd  |  Bekijk de pitch

Individuele netto rendementsberekening t.o.v. Collin

Sinds 1 april jl. heeft u als investeerder inzicht in uw persoonlijk rendement in vergelijking met de Collin-portefeuille als geheel. Diverse investeerders hebben ons nadien gevraagd om een nadere toelichting hoe de netto rendementsberekening tot stand komt en waarom deze afwijkt ten opzichte van de voor 1 april gehanteerde methodiek. Graag zetten wij voor u de meest relevante wijzigingen nader uiteen.

Via deze link lichten wij verder toe:

  • de effectieve jaarrente berekening
  • uw persoonlijke netto rendementsberekening
  • de beheervergoeding
  • de netto rendementsberekening op het niveau van de totale Collin portefeuille

Extra beloningen Collin investeerders

Investeren middels crowdfunding via Collin levert u niet alleen een rentevergoeding op. Veel ondernemers bedanken de betrokken investeerders tevens met een extra beloning!

Had ik maar WATT
Donderdag 19 april is de crowdfundactie voor WATT Fietsen van start gegaan. Na een kwartier was de lening volgestort door 220 investeerders. Goed nieuws…. maar niet voor iedereen.

Veel investeerders hebben aangegeven het jammer te vinden dat ze nu niet in aanmerking komen voor de door de ondernemers ontwikkelde WATT Fiets met Collin-korting.

Voor al deze geïnteresseerden hebben de ondernemers het volgende bedacht. Alle Collin investeerders kunnen nu een pre-order plaatsen voor € 935,- inclusief BTW. Bestellen doet u eenvoudig online op www.wattfietsen.nl. Gebruik bij het bestellen de volgende kortingscode: “Collin-korting“. De fiets wordt dan in juni op het door u aangegeven adres bezorgd. Deze actie loopt tot 1 juni 2018.

Vervroegde aflossing de Beren Bleiswijk


Op 26 mei 2016 is de leningaanvraag van De Beren Bleiswijk succesvol gefinancierd door de investeerders van Collin Crowdfund en heeft de onderneming een mooie groei doorgemaakt. Hieronder een bericht van de ondernemers over de vervroegde aflossing van de Collin financiering:

”In de kleine 2 jaar na de succesvol verlopen Collin Crowdfund campagne is restaurant De Beren Bleiswijk ongelooflijk hard gegroeid. Niet alleen in de omzet, maar ook in marges, kosten, gastbeleving en het werkplezier van ons team zijn flinke stappen gemaakt. Dit betekent dat we met veel vertrouwen de komende jaren kunnen blijven groeien én is inmiddels een vervroegde aflossing van de lening voor ons mogelijk.”

We zijn ontzettend dankbaar voor de kans die we hebben gekregen via Collin en in het bijzonder al onze vrienden, familie, kennissen en de bij Collin aangesloten investeerders die het project succesvol hebben gefund. We zouden de betrokken investeerders dan ook graag een extra bedankje willen sturen in de vorm van een voucher die recht geeft op een borrelarrangement voor 2 personen. In mei verbouwen we onze huidige bar tot de mooiste bar van Bleiswijk. We zouden het fantastisch vinden als u, met voucher, een kijkje komt nemen en van een drankje en hapje komt genieten. De verbouwing is voltooid op donderdag 31 mei, u bent uiteraard het gehele jaar 2018 nog welkom om de voucher te verzilveren.”

Seminar Werken aan Waarde goed bezocht en gewaardeerd!

Ruim 100 ondernemers kwamen 5 april af op de uitnodiging om deel te nemen aan het seminar ‘Werken aan Waarde’.

Plaats van handeling was Landgoed Zonheuvel in Doorn. Doelstelling van het seminar: strategieën en succesfactoren voor waarde creatie van bedrijven nader beschouwen.

Sprekers van de organiserende partners CFO Capabel, Hillstar Business Intelligence, Crop Corporate Finance en natuurlijk Collin Crowdfund (in de persoon van commercieel directeur Jan-Willem Onink), gaven elk op hun eigen wijze inhoud aan dit onderwerp. Dit met praktische handvatten en denkrichtingen, die in veel gevallen direct toegepast kunnen worden.

Het sluitstuk van de avond was een interview met Leo Schenk van Synergia. Een onafhankelijke participatiemaatschappij, continu bezig met ‘werken aan waarde’. Zijn praktijkvoorbeelden vormden een mooie afsluiting van een inspirerende avond.

Gandhi zijn spreuk is (meestal) op mijn werk van toepassing; wat een genot ?!

En waarom vind ik mijn werk dan zo leuk? Nou, dat heeft vooral van doen met de enorme variatie die ik iedere dag beleef. Zo mag ik een paar keer per week onze dagstart meemaken. Op dat moment komt ons totale team een kort moment bijeen en worden de highlights van die dag met elkaar gedeeld. Een mooi moment om de klokken gelijk te zetten, motiverend en goed voor de teamsfeer. De gehele blog lezen?

Collin in het nieuws!

Crowdfunding is optie voor financiering
(Metaal Magazine, 15 maart 2018)

”Banken baseren hun oordeel vooral op historie”, zegt Jeroen ter Huurne mede-oprichter en CEO van Collin Crowdfund. “Wij investeren veel in de groeiverwachting van de onderneming”. Lees verder.

Ondernemers in het nieuws!

Wist u dat een goed georganiseerde crowdfunding campagne niet alleen zorgt voor financiering van ondernemingen? De campagne draagt ook bij aan extra naamsbekendheid en zelfs ambassadeurschap voor een product of dienst. In deze rubriek vindt u een selectie van publicaties in de (vak)media over gefinancierde projecten via Collin.

Uniek freestylepark FreeStyle Motion opent in Groningen
(Nieuws in Assen, 12 april 2018)

Assen – FreeStyle Motion Groningen wordt met 2.800 m2, één van de grootste indoor freestyleparken van Europa. In dit unieke freestylepark, op loopafstand van het stadion Euroborg, is alles anders dan u gewend bent. Lees verder.

Volgeschreven leningaanvragen

Onze investeerders hebben de afgelopen weken weer 11 ondernemingen voorzien van een passende financieringsoplossing. De ondernemers danken u voor het gestelde vertrouwen in hun bedrijf!

Pilot Cycles € 150.000,- 7,5% 60 maanden
Brasserie Josephine € 70.000,- 8,0% 60 maanden
Xworks Brand € 50.000,- 8,5% 60 maanden
WATT Fietsen € 150.000,- 8,0% 36 maanden
Aquapretpark Vlietlanden € 155.000,- 8,0% 60 maanden
La Vita Sana € 250.000,- 7,5% 60 maanden
Total Exercise € 50.000,- 8,0% 48 maanden
Fortune Coffee regio Hapert € 90.000,- 8,0% 48 maanden
LOOXS Bar & Kitchen € 350.000,- 8,0% 60 maanden
Jarili € 825.000,- 6,5% 60 maanden
Al Tanoer € 145.000,- 8,5% 60 maanden
Totaal € 2.285.000,-