25 augustus 2016 – Crowdfunding zomer ontwikkelingen

Nieuwe leningaanvraag: ZACK Benelux

ZACK Benelux is een gerenommeerd en toonaangevend woonaccessoires producent van RVS. De organisatie van ZACK Benelux bestaat uit circa 16 mensen (10 Fte). ZACK Benelux zal de nieuwe financiering vooral aanwenden om haar eigen marktpositie te versterken en verder uit te breiden.

Zo zal de voorraad worden uitgebreid t.b.v. grotere en nieuwe klanten en biedt de financiering ruimte om de eigen webshop verder nationaal en internationaal (ook buiten de Benelux) uit te bouwen. Tevens biedt het de mogelijkheid om het functioneren als groothandel verder te optimaliseren door drop shipment mogelijk te maken.

Drop shipment is een constructie, waarbij ZACK een bestelling van een eindklant ontvangt. ZACK plaatst de bestelling door naar de groothandel/producent. De groothandel/producent levert het product direct aan de eindklant. De factuur van de groothandel/producent gaat naar ZACK. De factuur van ZACK gaat naar de eindklant.

De Dag van het Nieuwe Financieren (29 september 2016)

Nu de zomervakanties naar een afronding toewerken, zijn ambitieuze ondernemers in heel Nederland weer opgeladen en vol plannen. Voor die ondernemers organiseert de Rabobank op donderdag 29 september 2016 de Dag van het Nieuwe Financieren. Op een locatie bij u in de buurt kunt u meedoen aan workshops en in gesprek gaan met de adviseurs. ’s Avonds is er een online programma. Deze dag draait helemaal om úw plan en hoe u dat met behulp van de juiste financieringsvorm van de grond krijgt.

Lees meer via deze link

Programma
•    inloopspreekuur: leg uw plan voor aan de adviseurs
•    workshops over trends en ontwikkelingen op het gebied van financieren
•    netwerkborrel: kom in contact met medeondernemers
•    online avondprogramma met seminars gericht op groeiende bedrijven en duurzaam ondernemen

Onze Collin Crowdfund Coaches zijn deze dag aanwezig op alle onderstaande locaties. Zij zullen onder andere workshops over crowdfunding gaan verzorgen.

De Dag van het Nieuwe Financieren wordt gehouden op zeventien plekken verspreid over Nederland.

Webinar Rabobank. Crowdfunding: een hype of de toekomst?

Samen met onze klanten Agnes en Michel Kappe – de ondernemers achter Betonindustrie Noordwijkerhoutwas Commercieel Directeur Jan-Willem Onink 6 juni jongstleden te gast bij Rabobank voor een webinar over crowdfunding.

Is crowdfunding nu een hype of is het niet meer weg te denken in het financieringslandschap? En wat kan crowdfunding voor u betekenen? Dat leert u in het seminar én u leert hoe u een succesvolle crowdfunding campagne start.

Onder leiding van moderator Alexander Heijkamp werden in het half uur durende webinar de volgende onderwerpen besproken:
–    Wat is crowdfunding?
–    Soorten crowdfunding
–    Voor wie is crowdfunding geschikt?
–    Crowdfunding in de praktijk
–    De stappen
–    Meer info?

Crowdfunding in Nederland – Eerste helft van 2016

Crowdfunding adviesbureau Douw&Koren heeft de crowdfund markt in Nederland in beeld gebracht. In de eerste helft van 2016 is voor 86 miljoen euro opgehaald via crowdfunding. Daarmee zijn er meer dan 2.700 projecten en ondernemingen gefinancierd.

Zoals bekend richt Collin Crowdfund zich enkel op ondernemingen. Deze sector heeft in de eerste helft van 2016 ruim 67 miljoen euro opgehaald via alle crowdfundplatformen in Nederland. Met 16,7 miljoen euro aan financiering in die periode heeft Collin Crowdfund in deze sector een marktaandeel van 25%. Ten opzichte van de eerste helft van 2015 zijn we 2.5 keer verdubbeld (1e helft 2015; 6.8 miljoen euro).

Meer lezen? Dat kan via deze link.

Ondernemers in het nieuws!

Wij zijn ervan overtuigd dat een goede crowdfundingcampagne niet alleen zorgt voor financiering van goede initiatieven van ondernemers. De campagne draagt ook bij aan extra publiciteit voor de gefinancierde bedrijven en hun producten. In deze rubriek vindt u een selectie van publicaties in de (vak)media over gefinancierde projecten via Collin. 

Eerste franchisenemer bij Ribsfactory
(Misset Horeca) 12-08-2016)

DELFT – Per 1 september 2016, 3 maanden na opening, wordt de Ribsfactory in Delft overgedragen aan haar eerste franchisenemer. Ondernemer Michiel Verkerk mag zich per deze datum officieel de eerste franchisenemer van Ribsfactory noemen. Verkerk is ooit begonnen als crew lid bij McDonald’s en heeft de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan als restaurant manager.

Daddy’s opent deuren in Uden
(kliknieuws.nl) 08-08-2016)

UDEN –De nieuwe horecagelegenheid Daddy’s opent maandag 8 augustus de deuren aan Markt 28 in Uden.”Na gisteren de eerste gasten te hebben ontvangen, gaan wij vandaag om 16.00 uur open”, is op Facebook te lezen. De komende weken wordt het concept getest. In september gaat het restaurant dan officieel open. Gasten kunnen bij Daddy’s terecht voor burgers, steaks en spareribs.

Crowdfund Coach uitgelicht: Henk Beke (Nationale Franchise Crowdfund Coach)


Henk (1961) heeft meer dan 10 jaar bancaire ervaring met het adviseren en ondersteunen van franchiseorganisaties vanuit de driehoek franchisenemer – franchisegever – bank. 
Zijn drijfveer is ondernemers in het MKB te ondersteunen om hun ambities waar te maken. Met zijn unieke combinatie van kennis en ervaring in Customer Value & Finance heeft hij veel organisaties geadviseerd met een kritische blik op het onderscheidend vermogen, de strategie en de tactische/operationele aspecten van het businessmodel. 

Hij kent de dynamiek tussen franchisegever en franchisenemer door en door. Cruciaal is de kwaliteit van de (franchise)formule, ondernemer en goed financieel management. Naast zijn rol als landelijke Franchise Crowdfund Coach begeleidt hij als zelfstandig adviseur (franchise) organisaties bij strategische (her)oriëntaties, performance coaching en financieringsaanvragen. Klantgericht, energiek, creatief en innovatief. Hij is oprecht geïnteresseerd in de ondernemer en onderneming. Henk woont in Brabant, is getrouwd en heeft twee zoons. Zijn hobby’s zijn reizen, tennis en wekelijks hardlopen door de bossen en langs de vennen.

Henk is actief voor Collin als Nationale Franchise Crowdfund Coach. Bekijk hier wie de Crowdfund Coach in uw regio is.

Volgeschreven leningaanvragen 

Onze investeerders hebben de afgelopen weken weer 14 ondernemingen voorzien van een passende financieringsoplossing. De ondernemers danken u voor het gestelde vertrouwen in hun bedrijf!
 

Sjeun Optiek by Floris € 210.000 8,0% 60 maanden
Errakal € 100.000 7,5% 60 maanden
Sellian € 150.000 7,5% 60 maanden
Retail Unity € 150.000 7,5% 36 maanden
Ribsfactory Delft € 230.000 7,5% 48 maanden
Johnny’s Burgers Alphen aan den Rijn € 80.000 7,5% 48 maanden
Snap Fitness Breda € 200.000 7,5% 60 maanden
IT-University € 75.000 7,5% 36 maanden
Johnny’s Burger Arnhem € 75.000 7,5% 48 maanden
Nederlands Diensten Centrum voor ICT €175.000 8,0% 48 maanden
BAF Group € 500.000 6,5% 60 maanden
Dagbesteding Landrust € 425.000 7,0% 77 maanden
Eye Zoetermeer € 150.000 7,5% 60 maanden
I-Wood Laminations € 425.000 7,5% 60 maanden
Totaal € 2.945.000